The Case of the Basement Bistro (2)

Based on the comments and some e-mail from the previous post here is a little better explanation of the bistro area.

I have enjoyed all the feedback and look forward to other thoughts. Sharing these ideas makes us all better.

If it;s this, that's too much fence/rail

If it's this, that's too much fence/railing

If you click on this you can read my notes better. there’s also a note on the far right where the 2nd door is located. That is where the indoor pool is located.

The more i think about it there will have to be some sort of railing/benches, something because those walkways are too close and there is the need to place a patio area to the right of where that wall is located.

The more I look at that area on the left the more inclined I am to hard surface most of the area and suggest pots to green up the hard surface, add interest and height . . . including the concern for the view(s) from inside.

The Architecture

The other problem for me is the house itself. The design is one of those typical meldings of several differnt styles,  a “mutt” house. Not fond of that but it seems that more often than not 5,000sq ft and above houses are built this way. At least in this part of the country.

So the process continues . . .

Oh, I have not come up with something specific in the way of hardscape/architecture in the front that is compelling me to tie it together with this back area. At this moment anyway.

Advertisements

This is the place to comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s